Kapcsolat

Itt több mindent megtudhatsz rólunk.

A meetupok üzemeltetője


Vittinger László EV

+36 70 427 6900

csatlakozz@vittinger-meetup.hu

A meetupok közösség menedzserei

Vittinger László vagyok, a Bartha-Vittinger Tréning  társalapítója, és a Vittinger Meetup megálmodója. Több mint 11.000 tárgyalás, 25 év értékesítői, kapcsolatteremtési, termék bevezetési, viszonteladói hálózat építési és B2B tapasztalatát nyújtom át KKV szinten, egy helyen.

1994 óta értékesítéssel foglalkozom. Ebből 16 év burkolóanyag kereskedelem, ezen felül villamosipari berendezések, informatikai termékek és szoftverek és tréningek értékesítésében is szereztem tapasztalatot. Az értékesítés oktatását akkor szerettem meg, amikor viszonteladói hálózatot építettem, és azt az elvet követtem, hogy a viszonteladó partneremnek nem terméket adok el, hanem megtanítom, hogy a termékemmel hogyan kereshet pénzt.

Egyszer ezt egy új viszonteladóm szó szerint vette, és megkért, hogy tanítsam meg a kollégáit arra, amit én tudok. Így indult ez a pályafutás, ekkor éreztem azt, hogy ezzel kell foglalkoznom. Ezután másodállásban -csak azért, mert nagyon szeretem ezt a szakmát- felkérésre tartottam képzéseket, és elkezdtem kialakítani azt a saját módszert, aminek egy részét a szakma nagy öregjeitől tanultam, a másik részét pedig a saját tapasztalataimra alapozva fogalmaztam meg. A saját képzésemet is ugyanolyan fontosnak tartom, a mai napig sokat fejlesztem a saját tudásomat is.

A networking is fontos részét képezte a szakmai múltamnak, de ezt sokáig csak ösztönösen csináltam. Amikor megismerkedtem az egyik nagy networking szervezettel, (több vezető tisztséget is betöltöttem náluk) akkor jöttem rá, hogy a sales mellett a networking lesz a másik nagy szenvedélyem, hivatásom. és elkezdtem tudatosan is használni ügyfélszerzésben. Ebben a szervezetben is tartottam képzéseket networking témában.

Ma már természetesen a sales oktatás és a networking a munkám, a hobbim, a hivatásom, amit örömmel adok át a vállalkozóknak és az értékesítőknek.

Vittinger László
kapcsolatépítész, értékesítés fejlesztő 
laszlo@vittinger-meetup.hu 

"Bartha Anikó vagyok, HR csapatépítész, coach, jól-lét mentorBartha-Vittinger Tréning társalapítója. Sokszor tapasztaltam, hogy igaz a mondás: a másodosztályú vezetők harmadosztályú emberekkel veszik körül magukat. Az első osztályúak osztályon felüliekkel. Biztos vagyok abban, ha itt jársz, Te minimum első osztályú vagy! Alkosd meg és fejleszd osztályon felüli Csapatodat, akikkel még nagyobb sikerre viszitek a Vállalkozásodat.

Mi általában értékesítés fejlesztési igények miatt találkozunk az ügyfeleinkkel, ám ez a legtöbb esetben HR területet is érint. Például egy új munkatárs felvétele mindig felelősségteljes lépés. Mind a cég, mind az érkező új kolléga szempontjából. Valljuk be, kockázatot is jelent a döntés mindkét fél számára. Nos, ezt a kockázatot segítek minél kisebbre csökkenteni azokkal a HR eszközökkel, melyeket egy-egy projektben alkalmazok.

Néhány szám a szakmai múltamból:

  • > 20 év HR és HR vezetői tapasztalat
  • > 350 betöltött pozíció
  • > 2000 interjú
  • > 10000 önéletrajz átböngészése

Ennek a tapasztalatnak a segítségével veszem le a munkatárs kiválasztás és a folyamatos HR feladatok súlyát a válladról.

A meglévő csapatban lévő bér vagy egyéb feszültségek, nem megfelelő hierarchia, rossz motiváció - ezek a területek megoldást igényelnek ahhoz, hogy például a megfelelő tudást tréningek segítségével egyáltalán érdemes legyen átadni.

Hiszem, hogy rengeteg potenciál rejlik a hazai vállalkozásokban. Rengeteg, a szakmájában profi szakember vezet céget. Nekik, Nektek nyújtom támogatásképpen az én szakmai tudásomat a saját területemen: az emberi erőforrások menedzselése területén.

Másik szakterületem a coaching. A coaching egyik legfontosabb ismérve, hogy rövid idő alatt képessé tesz (ha Te is akarod a változást!) aktuális problémáid, válsághelyzeteid kezelésére. Kiemel a megoldandó szituációból, így felülről tudsz rátekinteni saját életedre.

A két terület szorosan összefügg, sokszor egy vonzó munkahely kialakításában is segít, ha egy-egy kollégának coaching eszközökkel segítünk, hogy összhangba kerüljön a kollégáival és saját magával."

Bartha Anikó
HR csapatépítész, coach, jól-lét mentor
aniko@vittinger-meetup.hu